Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 55 g di mandorle pelate
- 220 g di maizena
- 110 g farina bianca senza glutine
- 2 ½ cucchiaini di lievito secco
- 2 cucchiaini di zucchero
- 2 cucchiaini di gomma di xantano (opcjonalnie)
- 2 cucchiaini di sale
- 310 - 350 g di acqua
- 1 rametto di rosmarino fresco, solo gli aghi
- 1 cucchiaino di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 633.8 kJ / 151.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1 godz. 40 min
Zabaione al limone
15min
Pane al miglio (senza glutine)
2 godz. 35 min
Pain au chocolat (senza glutine)
4 Std.
Biscotti alla quinoa
Brak ocen
Pane alle gocce di cioccolato (senza glutine)
Brak ocen
Pane arabo (senza glutine)
1 Std. 35 Min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 godz. 55 min
Focaccia uva e Taleggio (senza glutine)
Brak ocen
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 godz. 50 min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10min