Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di miglio
- 100 g di amaranto
- 50 g di riso
- 150 g di grano saraceno
- 600 g di acqua
- burro, per ungere
- pangrattato, senza glutine, per spolverizzare (v. Consigli)
- 100 g di farina di castagne
- 50 g di semi di lino
- 50 g di semi di girasole
-
2
cucchiaini di farina di carrube
lub 2 cucchiaini di gomma di guar - 1 bustina di lievito di birra disidratato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiaini di lievito in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pane al miglio (senza glutine)
2sa 35 dk
Pane di frumento e farro
12h
Pane di farro alle nocciole
2h 50min
Fette biscottate al farro
Ninguna valoración
Panini al müesli (dolci)
Ninguna valoración
Crema di amaranto con ciliegie e canapa
Ninguna valoración
Pane integrale in cassetta
4h
Hamburger vegano di fagioli
1u. 20min
Farina di riso
10min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2sa 40 dk
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2sa 35 dk
Sugo alla bolognese
3h 15min