Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di miglio
- 100 g di amaranto
- 50 g di riso
- 150 g di grano saraceno
- 600 g di acqua
- burro, per ungere
- pangrattato, senza glutine, per spolverizzare (v. Consigli)
- 100 g di farina di castagne
- 50 g di semi di lino
- 50 g di semi di girasole
-
2
cucchiaini di farina di carrube
lub 2 cucchiaini di gomma di guar - 1 bustina di lievito di birra disidratato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiaini di lievito in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Marmellata con zucchero gelificante
30min
Chutney al mango e senape
1 Std. 10 Min
Pane al miglio (senza glutine)
2 Std. 35 Min
Gelato al tofu e cioccolato
6hod. 10min
Pan Brioche
8 godz.
Miscela per farina senza glutine
10min
Soffritto di verdure
15 Min
Pane senza glutine
2u. 45min
Vermicelles
3h 15 min
Pane arabo (senza glutine)
1小时 35 分钟
Pasta frolla (senza glutine)
2u. 45min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4 Std. 30 Min