Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
- 1 cucchiaio di zucchero
-
15
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8 g) - 500 g di farina + q.b. per infarinare
- 60 g di olio di oliva + q.b. per spennellare
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di farina di semola di grano duro, per spolverizzare
-
1 - 2
cucchiai di semi di sesamo (opcjonalnie)
lub di semi di papavero (opcjonalnie) - sale, da cospargere sui grissini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Pane paesano
3 Std.
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Pane per toast
3 Std.
Focaccia al rosmarino
2h 30 min
Grissini stirati
Brak ocen
panini al latte
2 Std. 5 Min
Grissini
2 Std.
Pane tipo ciabatta
1 Std. 45 Min
Corona dei Re Magi con uvetta
1 godz. 55 min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2h 30 min
Panini Pita
2 Std.
Treccia bernese
1 Std. 45 Min