Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di zucchero
- 30 g di mandorle
- 200 g di burro, a pezzi + q.b. per imburrare
- 340 g di farina
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato (fatto in casa)
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Farcitura al limone
- 150 g di zucchero
- 3 - 5 limoni, non trattati (la scorza e il succo)
- 1 uovo
- 4 tuorli d'uovo
- 100 g di burro, a pezzi
Meringa
- 160 g di zucchero
- 4 albumi d'uovo
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5 godz. 40 min
Condimento-BBQ-alla frutta
10min
Cake al limone
1 godz. 5 min
Panna cotta con coulis di mango
4 godz. 15 min
Torta di Pasqua
1sa 45 dk
Caramelle al cioccolato e frutta secca
Keine Bewertungen
Foresta nera
2h 30min
Cookies al cioccolato
Keine Bewertungen
Mezzelune alle mandorle (Corna di gazzella)
Keine Bewertungen
Pomodori ripieni di funghi e frutta secca
1 godz. 5 min
Mini-amaretti
1sa 30 dk
Zuppa di funghi e patate
45 min