Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di zucchero
- 30 g di mandorle
- 200 g di burro, a pezzi + q.b. per imburrare
- 340 g di farina
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato (fatto in casa)
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Farcitura al limone
- 150 g di zucchero
- 3 - 5 limoni, non trattati (la scorza e il succo)
- 1 uovo
- 4 tuorli d'uovo
- 100 g di burro, a pezzi
Meringa
- 160 g di zucchero
- 4 albumi d'uovo
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delizia al cioccolato
40 min
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Crema pasticcera
15min
Pancakes
45 min
Torta tripla al cioccolato
3h
Meringhe dell'Emmental
2 godz. 15 min
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Cheesecake alle fragole
2 Std. 50 Min
Vulcano al cioccolato
15min
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min
Mousse al cioccolato
3h 30min
Torta soffice al cioccolato
1h 30min