Meringata al limone

Meringata al limone

3.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • 100 g di zucchero
  • 30 g di mandorle
  • 200 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
  • 340 g di farina
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato (fatto in casa)
    1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Farcitura al limone
  • 150 g di zucchero
  • 3 - 5 limoni non trattati (la scorza e il succo)
  • 1 uovo
  • 4 tuorli d'uovo
  • 100 g di burro a pezzi
Meringa
  • 160 g di zucchero
  • 4 albumi d'uovo
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 8 g
Kalorie 2178 kJ / 521 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...