Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 300 g di farina
- 150 g di burro, freddo a pezzi + q.b. per imburrare
- 50 g di zucchero
- 100 g di acqua fredda
Ripieno
- 30 - 50 g di acqua
- 800 - 1000 g di mele (per es. Golden), sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di zucchero
- 1 - 2 cucchiaini di cannella in polvere
- Farina, per il piano di lavoro
- 1 albume, leggermente sbattuto
- 40 g di pangrattato
Ultimare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto
- 1 cucchiaio di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di carote argoviese
2h
Torta di mele
1h
Quiche di asparagi
1h
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15 min
Lasagne
2h
Torta di mele
1h 30min
Quiche di cipolle
1h 15 min
Plumcake al cioccolato e zenzero candito
1h 30min
Gnocchi di patate
1h 15 min
Torta di ricotta
50min
Purea di patate
45min
Crostata di marmellata
1h 10min