Wersje kompatybilne
Mocha and hazelnut ice cream with toasted marshmallows
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g hazelnuts, without skin
- 200 g dark chocolate melts
- 600 g full cream milk
- 200 g pouring (whipping) cream
- 180 g white sugar
- 6 egg yolks
- 40 - 60 g strong brewed coffee, cooled
- 1 pinch salt
- 50 g marshmallows, assorted sizes (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2055.9 kJ / 489.5 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 64.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Baked rice croquettes
1 godz. 30 min
Hazelnut Bavarian
6u. 25min
Chocolate ice cream
12h
Fruit ice cream
10min
Kimchi Sauce
20 min
Chocolate sourdough pudding
1 godz. 30 min
Hazelnut ice cream
5h 20min
Turkey and lemon aioli wraps
30 min
Bagels with bacon jam and egg
3sa 20 dk
Hazelnut torte
3h 15min
Chocolate cream pie
4h 15min