Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'eau
-
1
c. à café de levure sèche (4 g)
lub 10 g de levure fraîche (4 g) - 30 g de sucre de canne complet
- 30 g de beurre, et un peu pour le moule
- 500 g farine
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pain de mie
3h
Petits pains au lait
2 Std. 5 Min
Pain toast
16h
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain paysan
3h
Pain aux graines de lin
1h 30min
Sirop de thé froid
25min
Petits pains au yogourt et sésame
1h 30min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min