Tarte au chocolat au lait et fraises

Tarte au chocolat au lait et fraises

4.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
10 portions

Składniki

La pâte brisée sucrée
  • 100 g de sucre
  • 200 g de beurre en morceaux
  • 370 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 1 œuf
L'émulsion chocolat au lait
  • 200 g de lait
  • 200 g de crème entière
  • 4 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre
  • 250 g de chocolat au lait en morceaux
La finition
  • 250 g de fraises fraîches
  • 20 g de copeaux de chocolat
  • 20 g de sucre glace

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 2615 kJ / 625 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...