Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 140 g de sucre glace, et un peu pour saupoudrer
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de farine
Crème
- 50 g de sucre glace, et un peu pour saupoudrer
- 1 citron, zeste et jus
- 2 feuilles de gélatine ramollies
- 200 g de crème
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1h 55min
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min
Baisers au chocolat et noisettes
1j 25 menit
Gâteau à la crème
45 Min
Gâteau à l'Ovo
55 Min
Cake aux branches
1h 10 min
Gâteau de Linz
1j
Gâteau du Vully
2j 30 menit
Carac (Tartelette au chocolat)
2j
Sauce à salade à la française
20 min