Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de farine
- 200 g d'eau, tiède
- ½ cube de levure fraîche (20 g)
- 20 g huile d'olive, et un peu pour huiler
- 1 ¼ c. à café de sel
- 250 g de lardons
- 300 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- 200 g de crème, 30% m.g. min.
- ¼ c. à café de poivre noir, moulu
- 2 - 3 d'oignons, en rondelles
- 1 bouquet de mélange d'herbes aromatiques, fraîches, selon les goûts (ex. ciboulette, persil)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au séré et aux fraises
2h 50min
Chutney de courge et d'abricots
Brak ocen
Séré aux herbes
10min
Mousse au thon
5min
Pizza alla romana
Brak ocen
Lasagnes classiques
2h
Brownies
45 min
Brownies
1h
Tarte aux légumes
25 min
Riz Casimir (8 portions)
1h
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Gâteau à la crème
45 min