Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte feuilletée
- 100 g de farine fleur, et un peu pour le plan de travail
- 400 g de farine fleur
- 400 g de beurre congelé, en morceaux (1-2 cm)
- 180 g d'eau, très froide
- 1 c. à café de sel
Former et cuire
- 180 g de chocolat au lait (2 plaques env.)
- 1 jaune d'œuf, à badigeonner
- 4 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs
1h 40min
Tourte au séré et aux fraises
2 Std. 50 Min
Gâteau choco-coco
40min
Séré aux herbes
10 min
Fougasse aux olives
2h 20min
Lasagnes classiques
2h
Forêt noire
2h 30 min
Tartelettes au chocolat et citron jaune
Brak ocen
Brownies
45min
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Croustillant au chocolat type whoopi pie
1h
Muffins au chocolat
45min