Croissants au chocolat

Croissants au chocolat

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
16 portions

Składniki

Pâte feuilletée
  • de farine fleur et un peu pour le plan de travail
    100 g
  • de farine fleur
    400 g
  • de beurre congelé, en morceaux (1-2 cm)
    400 g
  • d'eau très froide
    180 g
  • de sel
    1 c. à café
Former et cuire
  • de chocolat au lait (2 plaques env.)
    180 g
  • jaune d'œuf à badigeonner
    1
  • de sucre glace
    4 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 333 kcal / 1391 kJ
Białko 41.45 g
Tłuszcz 22.29 g
Węglowodany 28.91 g
Błonnik 1.23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...