Cheesecake cuit

Cheesecake cuit

3.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
15 portions

Składniki

Pâte
  • de beurre non salé en morceaux
  • 70 g de beurre non salé en morceaux
  • 40 g de sucre
  • 2 œufs
  • 100 g de farine blanche
  • 1 c. à café de levure chimique
Fourrage
  • 250 g de sucre
  • 1 citron le zeste uniquement, sans peau blanche
  • 100 g de beurre non salé ramolli
  • 250 g de fromage frais à tartiner en morceaux
  • 7 œufs séparés
  • 40 g de jus de citron
  • 1 c. à café d'arome de citron
  • 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
  • ¼ c. à café de sel fin
  • 1000 g de ricotta
  • 70 g de maïzena
Glaçage au citron
  • 100 g de sucre glace
  • 30 g de jus de citron
  • des myrtilles fraîches pour la garniture

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12.4 g
Kalorie 1683 kJ / 400 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 37.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...