Cheesecake cuit

Cheesecake cuit

3.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
15 portions

Składniki

Pâte
  • de beurre non salé en morceaux
  • de beurre non salé en morceaux
    70 g
  • de sucre
    40 g
  • œufs
    2
  • de farine blanche
    100 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
Fourrage
  • de sucre
    250 g
  • citron le zeste uniquement, sans peau blanche
    1
  • de beurre non salé ramolli
    100 g
  • de fromage frais à tartiner en morceaux
    250 g
  • œufs séparés
    7
  • de jus de citron
    40 g
  • d'arome de citron
    1 c. à café
  • d'extrait naturel d'amande
    1 c. à café
  • de sel fin
    ¼ c. à café
  • de ricotta
    1000 g
  • de maïzena
    70 g
Glaçage au citron
  • de sucre glace
    100 g
  • de jus de citron
    30 g
  • des myrtilles fraîches pour la garniture

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 400 kcal / 1683 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 37.8 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...