![Rosenkohleintopf mit Kasseler Rosenkohleintopf mit Kasseler](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2C7C0F36-DE41-4CF5-BACD-216FB03FD9D1/Derivates/31BF353A-C732-46CA-83D8-80BBB7A05F35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Pflanzenöl
- 400 g Kasseler (Nacken), in Stücken (3 cm)
- 800 g Wasser, kochend heiß
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 500 g festkochende Kartoffeln
- 600 g Rosenkohl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 414 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30 min.
Bohneneintopf
40 Min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 Min
Bouneschlupp (Saarland)
40 Min
Spargeleintopf
45min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 min.
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1h 20 min.
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50 min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 godz.
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1 godz.
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Kasseler Gulasch
40 Min