Rosenkohleintopf mit Kasseler
TM6 TM5

Rosenkohleintopf mit Kasseler

4.2 (380 ocen)

Składniki

  • 50 g getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)
  • 5 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 20 g Pflanzenöl
  • 400 g Kasseler (Nacken), in Stücken (3 cm)
  • 800 g Wasser, kochend heiß
  • 2 TL Majoran, getrocknet
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • ½ TL Salz
  • 5 Prisen Pfeffer
  • 500 g festkochende Kartoffeln
  • 600 g Rosenkohl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1735 kJ / 414 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy