Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Pflanzenöl
- 400 g Kasseler (Nacken), in Stücken (3 cm)
- 800 g Wasser, kochend heiß
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 500 g festkochende Kartoffeln
- 600 g Rosenkohl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 414 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 Min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30 Min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1 Std. 20 Min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45 Min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 Min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 20 Min
Bouneschlupp (Saarland)
40 Min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40 Min
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50 min