Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 1000 g pato cortado em pedaços pequenos
- 200 g bacon cortado em pedaços
- 1 folha de louro
- 250 g chouriço cortado em rodelas
- 1 pitada de sal
- 250 g cenoura cortada em palitos
- 350 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 250 g cebola
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 400 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 1143 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 107 g
Alternatywne przepisy
Coelho estufado com esparguete
9 Std.
Coelho à transmontana
7h 30min
Empadão de borrego
2 Std. 30 Min
Frango na púcara
50 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Coelho de fricassé com batata nova
45 Min
Bacalhau à Gomes Sá
1 Std. 30 Min
Frango com legumes e azeite de rosmaninho e manjericão
2 Std. 10 Min
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Ganso de vitela estufado
11 godz. 30 min
Coelho à caramela
13h
Arroz de pato
1h 5min