Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g amêijoas
- 2 c. chá de sal
- 20 g coentros
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 60 g azeite
- 300 g arroz agulha
- 1100 g água, mais q.b. p/ demolhar
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 cubo de caldo de marisco - 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 324 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Esparguete com berbigão
40min
Massinha de camarão e amêijoas
40min
Feijoada de tamboril e camarão
30min
Arroz de marisco
45min
Arroz de polvo com amêijoas
3 Std. 20 Min
Rancho
13h 35min
Feijoada de lingueirão e batata-doce
2h 55min
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2 Std. 50 Min
Arroz rápido de amêijoas à bulhão pato
25 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Feijoada de chocos
45min