Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pimentos mini cortados ao meio, s/ sementes
- 50 g queijo da Ilha
- 60 g natas
- 1 lima, só a raspa
- 15 g sumo de lima
- 1 dente de alho
- 5 gotas de Tabasco® vermelho
- 150 g queijo-creme
- 15 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 46 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mexilhões com pepino, pimento e hortelã
Keine Bewertungen
Salada cor de rosa
10min
Salada de meloa, queijo feta e presunto
10min
Salada à moda da Sicília
40 min
Baguetes de queijo e bacon
55 min
Mexilhões com caril verde
25 min
Vinagreta de iogurte
5min
Folhados com creme de queijo de Azeitão e redução de moscatel
1h 10 min
Calzone de cogumelos e mozarela
1 Std. 40 Min
Espargos com presunto
45 min
Mexilhões cremosos
40 min
Patê de queijo, cogumelos e tomate
40 min