Wersje kompatybilne
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Espargos
- 100 g flocos de aveia
- 100 g queijo parmesão
- 10 g coentros
- 1 pitada de pimenta
- 200 g água
- 800 g espargos verdes
- 2 ovos batidos p/ panar
Maionese
- 100 g queijo cheddar laranja
- 150 g óleo
- 1 ovo
- ½ limão, só sumo
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g pimento vermelho em conserva assados
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1577.3 kJ / 377 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 744.7 mg
Alternatywne przepisy
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72h
Soufflé de maracujá
30min
Cebola caramelizada com queijo de cabra
1u.
Espargos com presunto
45 min
Tagine de legumes com ras el hanout
40min
Cebola frita com molho de iogurte
30min
Taças mexicanas
20min
Crepes recheados com cogumelos, requeijão e espinafres
45 min
Ovos escalfados com presunto e molho maltês
1h 10min
Wraps de abacate, mozarela e pesto
10min
Massa com pesto de espargos
35min
Tacos de peru com molho de amendoim
30min