Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux
- 240 g água
- 120 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 10 g açúcar
- 220 g farinha tipo 55
- 5 ovos batidos
Recheio
- 390 g leite condensado cozido
- 3 gemas de ovo
- 10 g amido de milho
- 50 g manteiga
Cobertura
- 100 g avelã torrada
- 130 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 70 g leite
- 20 g manteiga
- 30 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 767.9 kJ / 183.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 36.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donuts holes
2 Std. 5 Min
Coxinhas de frango sem massa
1 Std.
Café com baunilha e caju
Brak ocen
Rissóis de polvo
1 Std. 30 Min
Pastéis de massa tenra de borrego
2h
Enchiladas
30min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4 Std. 45 Min
Empanadas doces
1 Std. 50 Min
Mousse de três chocolates
6 Std. 20 Min
Churros com chocolate quente
45min
Massa lêveda - Pão caseiro
1 godz. 5 min
Bolas de Berlim
2h 40min