Urządzenia i Akcesoria
Donuts de massa choux com doce de leite
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 unidades
Składniki
Massa choux
-
água240 g
-
manteiga120 g
-
sal1 pitada de
-
açúcar10 g
-
farinha tipo 55220 g
-
ovos batidos5
Recheio
-
leite condensado cozido390 g
-
gemas de ovo3
-
amido de milho10 g
-
manteiga50 g
Cobertura
-
avelã torrada100 g
-
chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços130 g
-
leite70 g
-
manteiga20 g
-
açúcar30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidade
Sód
36.9 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
767.9 kJ /
183.5 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
17.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Junho 2017
30 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Churros com chocolate quente
45 Min
Glacê
5 Min
Bolas de Berlim recheadas com leite condensado
4 Std. 5 Min
Botões doces
2 Std. 45 Min
Donuts holes
2 Std. 5 Min
Malassadas
2 Std. 30 Min
Palmiers cobertos
2 Std.
Bolacha brownies
55 Min
Piza a metro
1 Std. 10 Min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 Std. 20 Min
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3 Std. 30 Min
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min