Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 30 g amêndoa s/ pele
- 250 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga fria cortada em cubos
- 80 g açúcar
- 1 ovo
Recheio
- 400 g natas
- 80 g açúcar
- 10 g manteiga
- 400 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Chantilly
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 30 g açúcar
- 5 - 10 gotas de sumo de lima
- Cacau em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2236 kJ / 535 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate
2 godz.
Tarte de avelã com leite condensado
1 Std.
Tarte de chocolate com natas
45 Min
Piza bolonhesa fechada
1h 15min
Girafa torta
30 Min
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6h
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 min
Mousse fresca de limão
2 godz. 10 min
Rolo floresta negra
1 Std. 10 Min
Tarte de leite e chocolate
4h
Tarte de limão e merengue
30 Min
Tarte de chocolate e caramelo
4 godz. 40 min