Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 30 g amêndoa s/ pele
- 250 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga fria cortada em cubos
- 80 g açúcar
- 1 ovo
Recheio
- 400 g natas
- 80 g açúcar
- 10 g manteiga
- 400 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Chantilly
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 30 g açúcar
- 5 - 10 gotas de sumo de lima
- Cacau em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2236 kJ / 535 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate com natas
45 Min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1 Std. 15 Min
Bolo de crepes com crème brulée
2j 30 menit
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2j 30 menit
Cheesecake de leite condensado e groselha
3sa
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1j 30 menit
Bolo de chocolate merengado
4j 30 menit
Bolo de chocolate riscado
1j
Tarte de mousse de chocolate
12 Std. 30 Min
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1j