Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Xarope de menta
- 300 g açúcar
- 150 g água
- ½ c. chá de corante alimentar verde
- 80 g licor de menta
- 8 - 10 pés de hortelã, só as folhas
Gelado de menta e chocolate
- 400 g natas c/ 35% de gordura
- 600 g leite
- 1 c. sopa de ágar-ágar
- 100 g chocolate p/ culinária picado grosseiramente
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1998 kJ / 477.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 59.6 mg
Alternatywne przepisy
Gelado praliné
5h 30min
Gelado de chocolate
8 godz.
Gelado de chocolate
12 godz.
Gelado de baunilha
12 godz.
Gelado Eton mess
8 godz.
Gelado com sabor a piña colada
10min
Gelados em copos de chocolate
12 godz.
Gelado de nata com chocolate
8 godz. 45 min
Gelado de doce de leite condensado
14h
Bombons de creme de chocolate e avelã
2h
Molho barbecue com manga
40min
Gelado de nata
8 godz.