Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 380 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 6 ovos
- 120 g açúcar
- 100 g farinha tipo 55
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
Recheio
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 200 g queijo mascarpone
Ganache
- 200 g natas
- Raspas de chocolate q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2782 kJ / 666 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50min
Bolo de laranja
50min
Recheio de mascarpone e morango
5min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h
Bolo de chocolate riscado
1h
Bolo fresco de morango
3h
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15min
Bolo de maçã e caramelo
1h 15min
Bolo base
1 godz. 50 min
Bolo de aniversário
1h
Bolo abelha com cobertura
1sa 25 dk
Bolo pink velvet
6h