Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amêndoa s/ pele
- 1250 g água
- 500 g açúcar
- Caramelo líquido q.b. p/ barrar
- 12 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 12801.5 kJ / 3059.6 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 527.3 g
- Tłuszcz
- 93.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 195.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 Std. 20 Min
Ovos-moles de Aveiro
50min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 Min
Quindins a vapor
30min
Ovos-moles
1 Std.
Quindins
1 Std.
Torta de laranja
30min
Tarte de amêndoa
1h 40min
Toucinho do céu
1 Std. 50 Min
Torta algarvia
50min
Filhós de forma
1 Std.
Torta de claras com manga
30min