Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sobras de pão
- 15 g salsa
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 400 g cebola cortada em pedaços
- 250 g peito de frango cortado em pedaços
- 250 g coxa de frango s/ pele e s/ osso
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g água
- 350 g requeijão em pedaços
- Farinha q.b. p/ panar
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 170 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pataniscas de frango com dip de abacate e grão
2h 30min
Cornos de gazela
1h 30min
Coxinha de frango
1h 45min
Massa para coxinha
30min
Croquetes de bacalhau com azeitonas
1 godz. 40 min
Almôndegas de porco
1h 30min
Almôndegas de puré e carne
3h 30min
Empanadas doces
1 godz. 50 min
Pastéis recheados com carne
2h 15 min
Pastel de vento
3 Std.
Donuts de massa choux com doce de leite
1h 30min
Bolas de Berlim
2h 40 min