Roasted Sweet Potato Tart

Roasted Sweet Potato Tart

1.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 slices

Składniki

Vegan Pastry
  • plain flour
    260 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • coconut oil solid
    120 g
  • water cold, plus extra boiling for soaking
    80 g
  • dried mixed herbs
    1 tsp
Houmous Filling
  • tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
    240 g
  • almond milk
    100 g
  • lemon juice
    20 g
  • Medjool dates pitted
    5
  • garlic clove
    1
  • tahini
    1 Tbsp
  • olive oil
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Vegetable Topping
  • red onions thinly sliced (2 mm)
    3
  • balsamic vinegar
    3 Tbsp
  • apples thinly sliced (2 mm)
    2
  • coconut oil melted
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    2 pinches
  • sweet potatoes thinly sliced (2 mm)
    2
  • ground black pepper
    2 pinches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 289.4 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1508.1 kJ / 360.5 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 49.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...