Urządzenia i Akcesoria
Roasted Sweet Potato Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 slices
Składniki
Vegan Pastry
-
plain flour260 g
-
fine sea salt½ tsp
-
coconut oil solid120 g
-
water cold, plus extra boiling for soaking80 g
-
dried mixed herbs1 tsp
Houmous Filling
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
almond milk100 g
-
lemon juice20 g
-
Medjool dates pitted5
-
garlic clove1
-
tahini1 Tbsp
-
olive oil1 Tbsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Vegetable Topping
-
red onions thinly sliced (2 mm)3
-
balsamic vinegar3 Tbsp
-
apples thinly sliced (2 mm)2
-
coconut oil melted1 Tbsp
-
fine sea salt2 pinches
-
sweet potatoes thinly sliced (2 mm)2
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
289.4 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1508.1 kJ /
360.5 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
49.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Green Smoothie
10 min
Buckwheat Galettes with Chocolate Sauce
35 min
Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
1 godz.
Vegan Aubergine Rolls
11 godz. 15 min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 godz. 15 min
Buckwheat Crispbread
1 godz. 30 min
Asparagus Risotto
45 min
Cooked Quinoa
15 min
Beetroot and Kale Pizza
2 godz.
Oat Pancakes with Peanut Milk
8 godz. 55 min
Chickpea Pancakes
20 min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min