Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Schalotten, halbiert
- 4 EL Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
- 80 g trockener Weißwein
- 1 Pck. Safran, gemahlen (0,1 g)
- 700 g Geflügelbrühe, heiß
- ½ TL Salz
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 4 Prisen Pfeffer
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2233 kJ / 533 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Trüffelrisotto
45min
Polenta
30min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40min
Risotto mit Zucchini
50min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Risotto
30min
Tomaten-Risotto
35min
Risotto Milanese
35min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45min
Risotto mit Varianten
40min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35min
Risotto alla Milanese
35min