Urządzenia i Akcesoria
Risotto milanese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken80 g
-
Schalotten halbiert80 g
-
Olivenöl4 EL
-
Risottoreis (z.B. Arborio)300 g
-
trockener Weißwein80 g
-
Safran, gemahlen (0,1 g)1 Pck.
-
Geflügelbrühe heiß700 g
-
Salz½ TL
-
Butter kalt, in Stücken40 g
-
Pfeffer4 Prisen
-
Basilikum abgezupft4 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
2233 kJ /
533 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto mit Varianten
40 min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 min
Risotto alla Milanese
35 min
Spargel-Safran-Risotto
35 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Risotto
30 min
Polenta
30 min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45 min
Risotto Milanese
35 min
Tomaten-Risotto
35 min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 min
Sauce all'amatriciana
20 min