Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 470 g Weizenmehl Type 550
- 2 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 20 g natives Olivenöl
- 20 g Wasser
- 2 - 4 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 2 - 3 Prisen grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tomaten-Focaccia
2 godz. 10 min
Risotto milanese
35 min
Focaccia mit Tomaten
40 min
Focacce mit Oliven
2h
Rosmarin Focaccia
2h 30min
Focaccia mit Thymian
1sa 55 dk
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15min
Knusprige Focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia mit Rosmarin
1h
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2h
Focaccia auf apulische Art
1h 40min
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min