Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 470 g Weizenmehl Type 550
- 2 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 20 g natives Olivenöl
- 20 g Wasser
- 2 - 4 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 2 - 3 Prisen grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Basilikumpesto
10min
Tomaten-Focaccia
2h 10min
Focaccia mit Thymian
1 godz. 55 min
Feigen-Focaccia mit Gorgonzola
3h
Tapenade
5min
Focacce mit Oliven
2 godz.
Focaccia auf apulische Art
1h 40min
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15min
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2 godz.