![Melanzane alla Parmigiana Melanzane alla Parmigiana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f05a79df-942c-4eef-91e1-a5c62442fd21/Derivates/96418146-399d-459d-a371-1d7af33256a5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Brötchen, altbacken, in Stücken (ca. 80 g)
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten und Braten
- 700 g Tomaten, in Stücken
- 100 g Tomatenmark
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 TL Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 800 g Auberginen, in Scheiben (ca. 7 mm)
- 250 g Mozzarella, in Scheiben
- 3 - 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1295 kJ / 309 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Aubergine-Parmaggiana
1 godz. 10 min
Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1 godz. 30 min
Caponata Siciliana
30 min
Auberginenröllchen mit Paneer
50 Min
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35 min
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1 Std. 25 Min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1h 15min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 Min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Auberginen-Pasta
30 min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 Std. 50 Min