Trüffelrisotto

Trüffelrisotto

4.2 327 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Schalotten
    50 g
  • Trüffelöl
    50 g
  • Risottoreis
    250 g
  • Weißwein trocken
    100 g
  • Wasser
    730 g
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Champignons in Würfeln (5 mm)
    250 g
  • Öl zum Braten
  • Schwarzer Trüffel, frisch hauchdünn gehobelt
    40 g
  • Kerbel abgezupft
    4 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 496 kcal / 2074 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...