Sauce Béarnaise
TM6 TM5

Sauce Béarnaise

4.8 (369 ocen)

Składniki

  • 6 Stängel Kerbel, abgezupft
  • 6 Stängel Estragon, abgezupft
  • 100 g Schalotten
  • 100 g Weißwein, trocken
  • 20 g Weißweinessig
  • 3 Pfefferkörner, schwarz
  • 60 g Wasser
  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 2 Eigelb
  • ¾ TL Salz
  • 2 Prisen weißer Pfeffer
  • 1 TL Worcester-Sauce
  • 1 Msp. Senf
  • 2 - 3 Spritzer Zitronensaft

Wartości odżywcze
na 600 g
Kalorie
8827 kJ / 2109 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
221 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy