Urządzenia i Akcesoria
Sauce Béarnaise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
600 g
Składniki
-
Kerbel abgezupft6 Stängel
-
Estragon abgezupft6 Stängel
-
Schalotten100 g
-
Weißwein, trocken100 g
-
Weißweinessig20 g
-
Pfefferkörner, schwarz3
-
Wasser60 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Eigelb2
-
Salz¾ TL
-
weißer Pfeffer2 Prisen
-
Worcester-Sauce1 TL
-
Senf1 Msp.
-
Zitronensaft2 - 3 Spritzer
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 600 g
Białko
10 g
Kalorie
8827 kJ /
2109 kcal
Tłuszcz
221 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
We call it Klassiker
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sauce Hollandaise mit Varianten
10 min
Rib Eye mit Béarnaise
1 h 50 min
Sauce Béarnaise
20 min
Sauce Hollandaise
15 min
Beurre blanc - helle Buttersauce
20 min
Sauce Béarnaise
15 min
Crème brûlée
2 h 30 min
Vitello Tonnato
48 h
Graved Lachs
48 h
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1 h 50 min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min
Remoulade
10 min