![Sauce Béarnaise Sauce Béarnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/307C8B2D-1188-4115-B644-00C0E171A059/Derivates/7d54814a-d4e0-4b7e-aa1d-12f533407a73.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- 6 Stängel Estragon, abgezupft
- 100 g Schalotten
- 100 g Weißwein, trocken
- 20 g Weißweinessig
- 3 Pfefferkörner, schwarz
- 60 g Wasser
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eigelb
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen weißer Pfeffer
- 1 TL Worcester-Sauce
- 1 Msp. Senf
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 8827 kJ / 2109 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 221 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rib Eye mit Béarnaise
1h 50min
Sauce Hollandaise
15min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Vitello Tonnato
48h
Remoulade
10min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min
Sauce Béarnaise
20min
Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise
30 min.
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 Min
Zabaglione
15min