![Kasseler Gulasch Kasseler Gulasch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B3C89624-324F-4A0C-BAD4-43214315E382/Derivates/c16bce6f-7417-4891-8e44-a9896996ab63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Kümmel, ganz
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 250 g Weißkohl, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 10 g Butter
- 500 g Kasseler (ohne Knochen), in Würfeln (2 cm)
- 1 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 10 g Tomatenmark
- 300 g Geflügelfond
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1470 kJ / 351 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Würziger Feuertopf
40min
Hack-Linsen-Eintopf
50min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30min
Hackfleischrolle mit Apfel-Sauerkraut und Kartoffeln
1 godz. 25 min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Malzbiergyros mit Kartoffeln und Champignons
1h 20min
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50min
Szegediner Hackbraten
1h 20min
Hähnchen-Senf-Eintopf
40min
Makkaroni-Hackfleisch-Suppe
50min