![Caldo ibérico con mejillones y gambones Caldo ibérico con mejillones y gambones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fb1fcc498d3ef4d04db6a9f756a66fab/Derivates/b3dde7a0d069a94d542e21e6a6c9318b07fa3ec1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro en rodajas de 2-3 cm
- 80 g de zanahoria en rodajas de 2-3 cm
- 50 g de cebolla
- 80 g de patata en trozos
- 500 g de huesos de jamón ibérico
- 1500 g de agua
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 12 gambones crudos enteros
- perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1361 kJ / 325 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1246.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de mango
1h
Tarta flambeada de gorgonzola, pera y nueces
1h
Menú: Sopa asiática de champiñones. Brochetas de pollo y pimiento con arroz
1ч. 5 мин.
Solomillo de cerdo en salsa de almendras
50 мин.
Sopa Goulash de ternera
1u. 10min
Fusilli con pollo y verduras
40min
Mero asado con carabineros y ragú de setas
40min
Tiramisú a la naranja
6h 25min
Aguja de cerdo encebollada al jerez
1h
Crema de brócoli y queso
40min
Wellington de pavo con salsa de champiñones
1u. 40min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45min