Caldo ibérico con mejillones y gambones

Caldo ibérico con mejillones y gambones

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 raciones

Składniki

  • 100 g de puerro en rodajas de 2-3 cm
  • 80 g de zanahoria en rodajas de 2-3 cm
  • 50 g de cebolla
  • 80 g de patata en trozos
  • 500 g de huesos de jamón ibérico
  • 1500 g de agua
  • 1000 g de mejillones frescos limpios
  • 12 gambones crudos enteros
  • perejil fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1246.6 mg
Białko 40.1 g
Kalorie 1361 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 12.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...