Caldo ibérico con mejillones y gambones
TM6 TM5 TM31

Caldo ibérico con mejillones y gambones

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 100 g de puerro en rodajas de 2-3 cm
  • 80 g de zanahoria en rodajas de 2-3 cm
  • 50 g de cebolla
  • 80 g de patata en trozos
  • 500 g de huesos de jamón ibérico
  • 1500 g de agua
  • 1000 g de mejillones frescos limpios
  • 12 gambones crudos enteros
  • perejil fresco

Wartości odżywcze
na 1 ración
Kalorie
1361 kJ / 325 kcal
Białko
40.1 g
Węglowodany
12.6 g
Tłuszcz
12.1 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Błonnik
1 g
Sód
1246.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy