Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de queso chihuahua, cortado en trozos
- 50 g de cebolla
- 185 g de granos de elote frescos
- 15 g de aceite
- 220 g de chile poblano, asado, pelado, sin semillas y cortado trozos
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 150 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1307.7 kJ / 312.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 551 mg
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35min
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Salsa verde cocida
30min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Enchiladas suizas
1h
Chilaquiles divorciados
1h
Sopa de tortilla
40min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Chilaquiles rojos
25min
Pasta al poblano
35min
Salsa roja de molcajete
10min