Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 100 g de carne de res en cubos, pollo, o cerdo, congelada
- 35 g de cebolla
- ½ diente de ajo
- 635 g de jitomate, cortado en cuartos (aprox. 6 pzas.)
-
1
chile guajillo, sin semillas
(opcjonalnie)
lub 1 cucharada de chile chipotle adobado (opcjonalnie) - 5 g de aceite, y un poco más para tostar la pasta
- 50 - 100 g de fideos secos, del no. 2 (opcjonalnie)
- 800 g de agua
- 2 cditas de sal fina
-
1
rama de epazote (opcjonalnie)
lub 1 rama de cilantro (opcjonalnie) - 350 g de mezcla de verduras, ej: zanahoria, calabacitas, apio, etc, cortadas en cubos pequeños (opcjonalnie)
- 50 - 100 g de frijol negro cocido (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz blanco con verduras
40 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pasta de jitomate y chorizo
25 min
Res con almendras
40 min
Caldo loco huasteco
1h
Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón
1h
Sopa de fideos con coliflor
45 min
Salpicón de res
40 min
Arroz en caldo de jitomate
30 min
Pajaritos de pollo
30 min
Tortitas de carne en cama de espinaca con salsa roja
40 min
Bisteces rápidos para dos
35 min