Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema Bimby® alla nocciola
- 350 g di nocciole sgusciate, tostate
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- 2 uova
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Bagna al caffè
- 150 g di zucchero
- 100 g di acqua
- 200 g di caffè espresso
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3066.4 kJ / 732.9 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30min
Crostata di carote e arance
1 Std. 25 Min
Zuccotto all'ananas
7 Std. 25 Min
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2h
Salame bianco con ciliegie
3 Std. 40 Min
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1h 15min
Cheesecake al caffè
5h 30min
Fantasia di nocciole
1h 35min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15min
Torta cremosa al limone
2h 30min
Torta di mele e nocciole
1h
Torta della nonna
1h 30min