Torta Bimby® al caffè e nocciole

Torta Bimby® al caffè e nocciole

4.5 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 4 uova
  • 120 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema Bimby® alla nocciola
  • 350 g di nocciole sgusciate tostate
  • 100 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 500 g di latte
  • 2 uova
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Bagna al caffè
  • 150 g di zucchero
  • 100 g di acqua
  • 200 g di caffè espresso

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 14.7 g
Kalorie 3066.4 kJ / 732.9 kcal
Tłuszcz 49.2 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 57.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...