Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser und etwas mehr zum Abschrecken
- 300 g Spargel, geschält, Enden abgeschnitten
- 50 g Schalotten
- 100 g Schinkenwürfel, roh
- 10 g Butter
- 40 g Milch
- 4 Eier
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 814 kJ / 195 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Auflauf
1 Std.
Zucchinispaghetti mit Frischkäsesauce
35 Min
Spargelragout
50 Min
Spargelauflauf
1 Std. 10 Min
Spargel vom Blech mit Joghurt-Hollandaise
1 Std. 45 Min
Spargelauflauf
1 Std. 30 Min
Parmesan-Omelette
40 Min
Spargellasagne
1 Std. 20 Min
Grüner-Spargel-Omelette
35 Min
Brokkoli-Omelettes
35 Min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 Std. 20 Min
Rosenkohl-Feta-Omelette
40 Min