Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 600 g Faschiertes, gemischt
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 - 2 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- 50 g Rotwein
- 800 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 50 g Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2247 kJ / 536 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 700 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reisfleisch
2 Std. 20 Min
Rindsragout mit Erdäpfel-Karotten-Püree
50 min
Sous-vide Hendlroulade mit roter Paprikasauce
2 Std. 30 Min
Boeuf Bourguignon
2h 45min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 min
Slow Cooking Hühnerkeulen in Paprikasauce mit Reis
4h
Fruchtiges Pulled Pork
9h 10 min
Salzburger Bierfleisch
6h 50min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 Std. 20 Min
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1h 40 min
Rindsgulasch klassisch
3h 20 min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1 Std.