Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 600 g Faschiertes, gemischt
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 - 2 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- 50 g Rotwein
- 800 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 50 g Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2247 kJ / 536 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 700 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reisfleisch
2u. 20min
Zitronige Chicken-Wings sous-vide mit Erdäpfeln
3 Std.
Sous-vide Hendlroulade mit roter Paprikasauce
2h 30min
Rindsragout mit Erdäpfel-Karotten-Püree
50min
Fruchtiges Pulled Pork
9 Std. 10 Min
Salzburger Bierfleisch
6h 50 min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2u. 20min
Fleischbällchen in Tomatensauce
35min
Slow Cooking Hühnerkeulen in Paprikasauce mit Reis
4h
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55min
Rindsgulasch klassisch
3h 20min
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1 Std. 40 Min