Urządzenia i Akcesoria
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
Salsa
-
fresh parsley leaves10 g
-
spring onions cut in pieces (3 cm)30 g
-
cherry tomatoes250 g
-
lemon juice15 g
-
olive oil10 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
sugar1 pinch
Courgette Fritters
-
courgettes cut in pieces (3 cm)550 g
-
onions quartered80 g
-
garlic cloves2
-
self-raising flour130 g
-
large eggs2
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
feta cheese crumbled125 g
-
olive oil for frying4 - 6 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.8 g
Kalorie
1280 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
32.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1 godz.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 godz. 15 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 godz.
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 godz.
Quinoa Salmon Patties
1 godz. 20 min
Pea and Courgette Tarts
1 godz.