Roasted Pumpkin Soup with Orange
TM6 TM5 TM31

Roasted Pumpkin Soup with Orange

3.0 (40 ocen)

Składniki

  • 800 - 1000 g pumpkin flesh, cut in pieces (1-2 cm)
  • ½ tsp coriander seeds
  • ½ tsp cumin seeds
  • ½ tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground cayenne pepper
  • 1 pinch dried thyme
  • 1 garlic clove
  • 50 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
  • 100 g orange juice
  • 1 orange, zest only

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
811 kJ / 194 kcal
Białko
2.94 g
Węglowodany
14.66 g
Tłuszcz
13.67 g
Błonnik
5.45 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy