橙香紅蘿蔔濃湯
TM5 TM6

橙香紅蘿蔔濃湯

1.0 (1 ocena)

Składniki

  • 15 克 薑 ,去皮,切片
  • 1 顆 柳橙 ,取皮屑
  • 90 克 洋蔥 ,切塊
  • 240 克 紅蘿蔔 ,切塊
  • 15 克 奶油
  • ½ 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升)
  • 350 克 水
  • ½ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 黑胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
499 kJ / 120 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
17.5 g
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy