蔬菜炊飯&牛蒡鮮菇湯
TM6

蔬菜炊飯&牛蒡鮮菇湯

4.2 (5 ocen)

Składniki

蔬菜炊飯

  • 20 克 薑
  • 20 克 黑麻油
  • 10 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
  • 150 克 高麗菜 ,切小丁片(約1公分)
  • 15 克 素蠔油
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 200 克 水
  • 200 克 白米 ,預先浸泡30分鐘,瀝乾備用
  • 2 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾

牛蒡鮮菇湯

  • 5 克 油
  • 15 克 薑 ,切片
  • 200 克 新鮮綜合菇類 ,去根部,切段
  • 150 克 牛蒡 ,清洗表皮,切滾刀塊
  • 1200 克 水
  • 1 茶匙 鹽
  • 2 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
  • 香油 ,少許

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1724.7 kJ / 412.6 kcal
Białko
11.9 g
Węglowodany
72.6 g
Tłuszcz
8.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
6.9 g
Sód
693.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy