Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 蔬菜 (如: 紅蘿蔔、地瓜、青豆、白花椰菜、青花菜),切塊(詳見要訣)
- 600 克 粉質馬鈴薯 ,去皮,切片(約0.5公分)
- 1 - 1 ¼ 茶匙 鹽
- 250 克 牛奶
- 30 克 奶油
- 1 小撮 豆蔻粉 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g