Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 片 魚肉片, (約900克,如:鱈魚、鱸魚等)
- 鹽, 少許
- 2 顆 蕃茄, 切片
- 80 克 紅甜椒, 切條
- 80 克 青椒, 切條
- 160 克 洋蔥, 切塊
- 2 粒 蒜頭
- 50 克 橄欖油
- 400 克 蕃茄糊
- 1000 克 馬鈴薯, 去皮,切大塊
- 2 茶匙 魚高湯醬
- 新鮮辣椒, 少許,依個人口味調整
- 200 克 白酒
- 50 克 水
- 1 片 乾燥月桂葉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1528 kJ / 365 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g