Mango Chutney
TM6 TM5 TM31

Mango Chutney

4.9 (26 ocen)

Składniki

  • 1 Tbsp Sichuan peppercorns
    lub 2 tsp black peppercorns plus 1 tsp finely grated lemon zest
  • 2 garlic cloves
  • 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 80 g onions, quartered
  • 20 g water
  • 250 g raw cane sugar
  • 700 g mangoes, flesh only, cut in pieces
  • 100 g raisins
  • 120 g vinegar
  • 1 tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground turmeric

Wartości odżywcze
na 20 g
Kalorie
146.6 kJ / 35 kcal
Białko
0.2 g
Węglowodany
8.9 g
Tłuszcz
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
0.4 g
Sód
48.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy