Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 200 g pasta flour (00 flour)
- 1 pinch fine sea salt
- 50 g fresh spinach, washed and dried
- 1 egg, large
- 1 egg yolk, from large egg
Ricotta and Spinach Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 50 g shallots, quartered
- 15 g unsalted butter
- 300 g fresh spinach, washed and dried
- 120 g ricotta cheese
- 1 pinch ground nutmeg
Cooking
- semolina, fine, for dusting
- 1 egg white, for brushing
- water, for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt
- olive oil, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
Alternatywne przepisy
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Lemon Curd
5 Min
Supplì (Roman Rice Croquettes)
50min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Fresh Pasta Dough
1h
Asparagus and Hollandaise Tart
40 Min
Damper with Golden Syrup Butter
40 Min
Pesto with Rocket and Chilli
10 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35min
Lemon Drizzle Madeleines
4h 45min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Pear Paste
10h