Wersje kompatybilne
Jalapeño and Corn Croquettes with Chipotle Mayonnaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle Mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 1 garlic clove
- 3 tsp chilli paste (chipotle)
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g lime juice (approx. ½ lime)
- 1 pinch sea salt, to taste
Croquettes
- 500 g water
- 5 large eggs
- 2 corn on the cob (approx. 180 g)
-
100
g manchego cheese, cut into pieces (3 cm)
lub 100 g vintage Cheddar cheese, cut into pieces (3 cm) - 30 g unsalted butter
- 30 g olive oil, plus extra for frying (approx. 250 - 300 g)
- 30 g brown onion, cut into pieces
-
1
fresh jalapeño chilli, deseeded if preferred and cut into halves
lub 2 - 3 Tbsp pickled jalapeño chillies, drained - 90 g plain flour
- 400 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 300 g breadcrumbs
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1141 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20 min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20min
Shakshuka
50min
Hazelnut Hot Chocolate
1h 10min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2 Std. 50 Min
Masala Cherry Tiffin
2h 30 min
The Ultimate Barbecue Sauce
2h
Salsa Verde
10 min
Cucumber and Mint Raita
25 min
Herb Butter Flatbreads
35 Min
BBQ Sauce
20 min
Onion Bhaji
45min