Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 45 g dark chocolate, gluten free (e.g. Kinnerton), in small pieces
- 1 orange, thin peelings of skin
- 180 g pitted dates
- 2 bananas, ripe (approx. 200 g), cut in pieces
- 3 large eggs
- 100 g olive oil, plus extra for greasing
-
150
g soya milk
lub 150 g rice milk - 180 g gluten free plain white flour
- 2 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
Ganache
- 200 g dark chocolate, gluten free (e.g. Kinnerton), in small pieces
- 100 g sunflower margarine, dairy free
- 150 g icing sugar
- 4 Tbsp soya milk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2121 kJ / 507 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2h 30 min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1h
Gluten Free Lemon Cupcakes
1h 15 min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35 min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35 min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2h
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1h 30min
Gluten-free Pizza Two Ways
2u. 45min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35 min
Gluten-free Christmas Cake
732 Std. 30 Min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h