Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 150 g tomatoes, fresh or tinned
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 - 100 g white wine, to taste
- 350 g courgettes, cut in cubes
- 200 g carrots, cut in slices
- 200 g mushrooms, cut in slices
- 400 g firm tofu, cut in cubes
- 1 ½ tsp dried basil
- 1 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 756 kJ / 181 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 Min
Vegetable Stroganoff
30 Min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 Min
Tofu stew
30 Min
Chinese Noodles with Vegetables
35 Min
Asparagus and Pea Pasta
20 Min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 Min
Steamed Tofu
30 Min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 Min