Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sugar
- 200 g dark chocolate (50% cocoa solids), small pieces or callets
- 100 g cream, min. 30 % fat (whipping or double)
- 4 medium eggs (see tip)
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5h 30min
Chocolate Fondants
40 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Crêpes
1 Std. 15 Min
Whipped Cream
10min
Béarnaise Sauce
15min
Berry mousse
4 Std. 50 Min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Profiteroles
2 godz. 15 min