Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sugar
- 200 g dark chocolate (50% cocoa solids), small pieces or callets
- 100 g cream, min. 30 % fat (whipping or double)
- 4 medium eggs (see tip)
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Berry mousse
4 Std. 50 Min
Béarnaise Sauce
20 Min
Meringue Ghosts
12h 25min
Peach Pavlova
5hod. 30min
Crêpes
1h 15 min
Lemon Meringue Pie
2hod. 30min
Hollandaise Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Lemon Sorbet
8sa 30 dk
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 Std. 40 Min
Houmous
13h 30 min