![Spinatlinsen mit Schweinefilet Spinatlinsen mit Schweinefilet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1DACDAD0-C1B0-4B70-9190-8D8A5A09DD66/Derivates/49653905-68CA-4A76-9755-FDA5687E3A55.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Babyspinat, frisch
- 70 g rote Zwiebeln, halbiert
- 70 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
- 30 g Olivenöl, etwas mehr zum Braten
- 500 g Schweinefilet, sehnenfrei
- ¾ - 1 ¼ TL Salz und 2-3 Prisen für das Filet
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen und 2-3 Prisen für das Filet
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch
- 500 g Linsen, aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 200 g Wasser
- 1 - 2 EL Balsamico-Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1909 kJ / 456 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta-Hendl-Eintopf
40p
Welsfilet mit Kräuter-Nuss-Haube auf Paprikagemüse
50p
Hendl-Spinat-Bowl mit Eiernudeln
45p
Rinderfilet à la Esterhazy
50p
Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat
35p
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Hendlroulade mit Kürbisgemüse
45p
Fisolenfleisch
1h
Rindsragout mit Erdäpfel-Karotten-Püree
50p
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40p
Boef Stroganoff
50p