Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mohn
- 280 g Milch
- 305 g Zucker
- 1 ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 270 g Butter, kalt, in Stücken
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 2 Ei (Größe M)
- 25 g Vanillezucker
- ½ TL Salz
- 500 g Magertopfen
- 25 g Maisstärke
- 2 Äpfel
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2299 kJ / 549 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 112 mg
Alternatywne przepisy
Birnenkuchen mit Walnüssen
1h
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Obstkuchen
1h
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 Std. 40 Min
Schwarzer Weichselkuchen
1h 30min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Schneller Apfelkuchen
1h 30min